Ton Heerkens memorial

27-08-1946 – 20-04-2023

Ton al sinds jaar en dag lid van Vriendenschaar. Rond 1970 is hij lid geworden bij Vriendenschaar maar speelde daarvoor al bij een andere Goudse tafeltennisvereniging.

Hij speelde in zijn jonge jaren op landelijk niveau en reisde met zijn teammaten o.a. broer Fred, Jos de Vrind, de Koning, Rob v.d. Kaa, Ton de Gruyl en andere tafeltennissers het land door om hun potjes te spelen. Regelmatig werden we in de kantine weer getrakteerd op een smakelijk verhaal van hun avonturen.

Tafeltennis speelde een grote rol in zijn leven en is altijd erg betrokken geweest bij onze vereniging. Vele jaren ondersteunend voor het bestuur maar ook als bestuurslid was hij actief.

De laatste jaren was hij erg betrokken bij de junioren en hielp hij de trainers vaak bij de jongste spelertjes. En op zaterdag was hij coach van een jeugdteam. Jeugd liep met hem weg. Vaak moesten ze wel even wennen aan zijn opmerkingen.Verder was hij veel te goed voor de teams die hij coachte: niet te beroerd om een potje te tellen of een drankje/tosti en/of chips voor ze te kopen.

Ook op zaterdagmiddag was hij ook vaak een trouwe toeschouwer van ons dames- en herenteam.Onder genot van een drankje konden we rekenen op zijn steun. En uiteraard werd het spel besproken en de sterkte verhalen verteld uit het verleden.

Maar ook de recreanten hadden zijn aandacht. Hij kwam met het idee van een trainingsgroep en heeft deze ook opgezet. Tot aan Corona heeft hij hier met veel plezier de trainingen gegeven.

Ook belde hij heel tafeltennisland af om mensen uit te nodigen voor het Ton de Gruyl Toernooi. Helaas lukte het niet om het laatste jaar zelf nog een balletje te slaan en dat vond hij zo erg en miste het echt.

In 2020 heeft hij van de Gemeente Gouda terecht de Goudse vrijwilligersspeld van de VGSO in ontvangst mogen nemen. Iets wat hij dubbel en dwars verdiende.

We verliezen met Ton een zeer betrokken clubman, teamgenoot en tafeltennisvriend.

Ton we gaan je zo missen!

We wensen Ria & Jeroen en Fred veel sterkte met dit verlies.