Wutto

Persbericht WUTTO Vriendenschaar 2015

Vincent Blom wint schuurpapiertoernooi Vriendenschaar

Opnieuw was het volle bak in de zaal van Vriendenschaar. Twee weken geleden de laatste thuiswedstrijden van de landelijke teams, vorige week de finales van de hoofdklasse van de afdeling West en dit keer het jaarlijkse hardbat toernooi.

Ondanks de wat ongelukkige dag (Sinterklaas zaterdag) hadden maar liefst 32 deelnemers de weg naar Gouda gevonden. Om 12.00 gaf toernooi-leider Marco van der Meijden het startschot. Eerst werden er kwalificatiewedstrijden gespeeld voor een plaats in de winnaarsklasse of het subklassement. Beide klassen werden uiteindelijk gewonnen door een speler van de thuisclub.

In het subklassement ging de beker voor de eerste plaats naar de Pool in Goudse dienst Karol Wania die in de finale Marco Stadt (Die Meede maar ex-Vriendenschaar) versloeg.

In de winnaarsronde gingen alle favorieten door naar de kwartfinale. Dit resulteerde in de volgende kwartfinales: Reginald Kraaijenbrink-Arnaud Meijer, Mattieu Wegh-Arthur Krijgsman, Vincent Blom (foto)-Erwin Wijnsma en Ronald Vijverberg-Stefan Micheal Keller. Deze wedstrijden werden gewonnen door Arnaud, Mattieu, Vincent en Stefan. Door winst van Arnaud op Mattieu en een knappe winst van Vincent op Stefan werd de finale uiteindelijk Arnaud tegen Vincent. Deze wedstrijd werd door de voorzitter van Vriendenschaar (Vincent dus) in 4 games gewonnen. Geheel volgens schema ontving Vincent rond 17.00 van Wutto voorzitter Ted van der Meer de welverdiende Wutto pet uitgereikt. Hiermee kwam een eind aan een geslaagde dag voor Vriendenschaar en de deelnemers.

Vriendenschaar bedankt Marianne de Wit, Nadia de Bruin, Vincent Blom, Roald van der Meijden, Herman Jongsma en Ton Heerkens voor hun hulp tijdens deze dag.