een tussenstandje:

26 oktober 2018

Dat de dames een lastig seizoen zouden hebben was natuurlijk verwacht; ze doen het best aardig; de eerste 3 punten zijn inmiddels binnen; Marion van Leeuwen en Romy Gielings hebben hun eerste pot(ten) te pakken en volgende week tegen Avanti is er kans op de eerste eredivisiewinst in de geschiedenis van Vriendenschaar.

de jeugd van Vriendenschaar doet het uitstekend:
jeugd 1 staat 2de in de 2e klasse; Dit kwam met name door Jerica Blom (93%). Ook Mijndert , Femke ten Seldam en de invallers Ingo en Roald hebben bijgedragen aan deze gunstige positie. Koploper Scylla is een maatje te groot.
jeugd 2 staat 3e waarbij teams bovenin erg dicht op elkaar staan. Hier is Wilmer Blom zoals verwacht de kopman met 67% net voor Roald, Joas en Wessel Luiten.
jeugd 3 staat op kop in haar 5de klasse poule maar de voorsprong op nummer 2 Scyedam is maar 1 punt. In dit team voor Vriendenschaar alleen maar mooie percentages: Olivier Lipschart (91%), Aram Klaasen (82%), Ernesto Schillevoort (67%) en Jesse van Vliet (64%).
jeugd 4 staat 2de in haar pupillen C poule 7 punten achter Scylla; echter wel een wedstrijd minder gespeeld; nog voldoende kansen dus op een kampioenschap. Ook in dit team louter mooie individuele prestaties: Thijmen en Fabian zijn zelfs nog ongeslagen, Jonas heeft 89% van zijn wedstrijden gewonnen en Corne 67%.
Dit is een compliment waard voor de kinderen zelf maar natuurlijk ook voor de trainers (Ton, Nermin Smajic, Marco en Frank Lequin) en de coaches (o.a. Maarten Gaasbeek Janzen, Koen en Marianne de Wit).

2 reguliere teams liggen op koers voor het kampioenschap:
heren 1 (regulier) staat in een soort niemandsland 2de in de 2de divisie. De achterstand op koploper Tempo Team is alleen in theorie nog in te halen en de nummer 3-5 staan dicht bij elkaar maar ruim achter Vriendenschaar. De percentages van de heren liggen met 50-80% ook in lijn met de verwachtingen.
De koningen van de 3e helft (team 2 dus) presteren ook in de 1ste en 2de helft uitstekend. Ondanks dat kopman Quinten Geeraerts (100%!) nog niet veel gespeeld heeft, staan de heren op kop met 2 punten voorsprong op Hilversum 3. Gaan de heren hun helden van team 1 achterna op weg naar de 2e divisie? De beslissing valt waarschijnlijk op 24 november als heren 2 op bezoek mag in de Mediastad. Bloemen en champagne voor Quinten, Justin van den Bout, Arthur Krijgsman, Ricardo van der Boor en Dennis Moerkerken?
team 3 presteert ondanks de krappe bezetting prima in de hoofdklasse. Men staat nu 4de en gezien het programma is zelfs een 2de of 3e plaats haalbaar. Dit zou plaatsing voor de play-offs en handhaving betekenen voor Jochem (67%), Marcel Snippe (61%) en Iloy van Genderen (47%).
team 4 kent ondanks de krappe bezetting een prima seizoen in de 1ste klasse. Handhaving is bijna zeker en men kan zelfs een beetje naar boven kijken. Hier een bijzondere vermelding voor Steven van Haaften die 83% van zijn wedstrijden gewonnen heeft.
team 5 staat ondanks een blessuregolf fier bovenaan in haar 2de klasse poule. Hier een bijzondere vermelding voor de nog ongeslagen Terry Legebeke en Koen van Vliet. Samen met Marion van Leeuwen en een lading sterke invallers is de voorsprong op Shot inmiddels opgelopen naar 10 punten; op naar de 1ste klasse!
team 6 staat vertekend laatste in haar poule; in werkelijkheid moet handhaving onder leiding van kopman Devlin Oosterwijk (67%) haalbaar zijn.
team 7 moet in de 3e klasse nog vol aan de bak om zich te handhaven; de achterstand op de veilige 4de plaats is met 3 punten nog wel te overzien.
Zonder de blessures van Yassin en René Verweij had team 8 wellicht mee kunnen doen om de titel in haar 3e klasse poule; nu lijkt een plek in de middenmoot het hoogst haalbare; hier een bijzondere vermelding voor Martijn den Martijn Den Hoedt die met 83% prima scoort.
team 9 lijkt op weg naar handhaving in de 4de klasse.
team 10 lijkt een keer niet op weg naar haar traditionele titel in de 5de klasse. Zoals altijd is Ton Lich bijna onverslaanbaar (94%).
team 11 en 12 zitten bij elkaar in de poule. Team 11 draait in de middenmoot; team 12 moet nog op gang komen.

4 duo teams maken nog een (goede) kans op de titel:
Bij duo 1 presteren de oudgedienden Tim en Jan-Martin uitstekend. Met een beetje hulp van Theo Verzijl en Vincent Blom is men hard op weg naar het landskampioenschap. De voorsprong op Alexandia is al 8 punten!
duo 2 moet in deze poule nog knokken voor handhaving. Redden de heren het op eigen kracht of moeten de jokers Koen van Vliet en Marco van der Meijden worden ingezet?
duo 3 is hard op weg naar de titel; de krasse knarren Wim Linthorst (100%!) en Ton Heerkens staan (met een beetje hulp van Steven van Haaften) redelijk riant op kop.
duo 4 (Geerd van Eijk en Robert-Jan van den Hoogen) moet nog vol aan de bak voor een plek in de middenmoot van hun 2de klasse poule.
duo 5 (RobenJan Willems en Daan) zien hun forse trainingsarbeid van dit seizoen beloond met een fraaie koppositie al ligt concurrent Taverzo nog wel op de loer.
duo 6 heeft het als promovendus lastig in de 3e klasse; voorlopig een laatste plaats.
duo 7 kampt met blessureperikelen van Marianne de Wit. Gelukkig is er in de persoon van Ad Janssen een uitstekende vervanger gevonden. Ad en vaste speelster Betske Wouda moeten zich wel kunnen handhaven in deze 4e klasse poule.
Ondanks een mooi percentagen voor Johan de Johan De Vries (70%) moet duo 8 nog vol aan de bak om zich te handhaven.
bij duo 9 is het nog spannend in de strijd om handhaving. De 2 overwinningen van Jerica Blom waren daarom welkom. Farida Frieda Kaasjager (60%) en Pieter Van Hamburg moeten de komende weken nog aan de bak.
Duo 10 kent een lastig seizoen met voorlopig een laatste plaats.
Bij duo 11 is het nog erg spannend. Als Jurre Rademaker en Ron Visschers een paar keer dik winnen (met name tegen Scyedam) is een kampioenschap in de 7de klasse nog mogelijk.