Ton de Gruijl Memorial

Persbericht Ton de Gruil Memorial 2016

De Ton de Gruijl Memorial was wederom een groot succes. 70 deelnemers wisten de weg te vinden naar de Groen van Prinsterensingel en ondanks de kou zat de sfeer er goed in. Oude koeien werden uit de sloot gehaald en collectief werd er na een bak koffie en een Goudse siroopwafel besloten om nieuwe goede herinneringen te maken.

De deelnemers werden verdeeld over 8 poules en iedereen stond te popelen om er een mooie dag van te maken, winst of niet. Fanatisme en sportiviteit werden gecombineerd met fantastisch tafeltennis, met spannende wedstrijden als gevolg. Regelmatig stonden de mensen op stoelen en banken en de oe’s en ah’s kwamen uit alle hoeken. Er kan veel gezegd worden over de oldtimers, maar ondanks de vele kilometers zijn ze zeker nog niet versleten.

Voor Vriendenschaar-leden (en aanhang) is vooral de oud-leden poule een ware beleving. Op de televisietafel werd er tijdens de wedstrijden hard gestreden, maar daarna nog harder gelachen. Voor de oud-leden is het toernooi een reünie, waarbij oude verhalen elk jaar groter en mooier worden gemaakt. Een fantastisch gezicht. Dit jaar bracht het zelfs nog iets magisch. Het winnende batje van de dag bleek een relikwie; het oude strijdwapen van de man die wij tijdens dit toernooi herinneren. Mooier kon de dag niet afgesloten worden.

De organisatie bedankt vrijwilligers Ilse vd Berg, Ton Heerkens, Theo Verzijl, Mitchell Vollebregt, Arthur Krijgsman en Marco Segers voor hun bijdrage. We hopen volgend jaar iedereen weer terug te zien.

Uitslagen:

Oud-leden:
1) Karim Abououafa
2) Jos de Vrind

A Poule:
1) Marco vd Meijden (Vriendenschaar)
2) Jan Martin Huisman (Vriendenschaar)

B poule:
1) Kees van Kats (Woerden)
2) Jan Sun (Amsterdam ‘78)

C poule:
1) Peter van Hooijdonk (Scaldina)
2) Chotto Huang (Hilversum)

D poule:
1) Jolke Meijer (Amsterdam ‘78)
2) Jan Baas (OTTV)

E poule:
1) Lucien Tebbe (Wanzl/Belcrum)
2) Pieter Snoek (Woerden)

F poule:
1) Ad Steenbrink (Maarssen)
2) Nando Goormachtigh (Woerden)

G poule:
1) Bep vd Broek (Wanzl/Belcrum)
2) Anita Luyckx (Vriendenschaar)