Clubkampioenschappen

Persbericht clubkampioenschappen 2015

De clubkampioenschappen: de perfecte voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Vrijdagavond werd er onder het genot van een biertje en wijntje gestreden om de titel. Hoewel het toernooi in het teken stond van een vriendschappelijk onderonsje, werden er hier en daar toch felle strijdkreten gebruikt. Niemand wilde onderdoen voor de ander.

Het toernooi werd onderverdeeld in 3 groepen. Hieronder staat per klasse hoe het is verlopen.

C-poule:
Waar op voorhand iedereen dacht dat Herman of Betske met de winst ervandoor zou gaan, bleek nieuwkomer Ed een onneembare horde. De oud-Kwieker (of is het Kwiekeriaan?) trainde zich de afgelopen periode suf tegen Tim en dat heeft zich uitbetaald. Naar verluidt heeft Anita nachtmerries gekregen van zijn effectballen.

In de finale-driekamp probeerden veteraan Chris en secretaris Raymond alles om Ed te stoppen, maar helaas. Raymond won tussendoor nog wel van Chris waardoor het eindigde in de volgende stand:

1. Ed
2. Raymond
3. Chris

B-poule:
De poule met de meeste deelnemers en heel veel spannende wedstrijden. In de poulefase waren er weinig echte verrassingen; Tim, Eric en Martin werden eerste ten koste van spelers als Aad, Devlin, Iloy en Terry (vorig jaar nog halve finalist..). Romy werd als beste nummer 2 ook toegevoegd aan dit illustere rijtje.

Eric tegen Tim was een slachtpartij waarbij Tim alle kanten van de zaal werd gestuurd. Eric speelde zuiver en hard en Tim had hier geen passend antwoord op. Martin kon zijn ervaring inzetten tegen Romy en won met duidelijke cijfers. Romy had vooral moeite met de service van Martin.

De finale tussen Eric en Martin was er een van de hoogste klasse. Met veel strijd en passie haalden de teamgenoten het beste in elkaar naar boven, waarbij Martin pas met 11-9 in de 5e moest capituleren.

Eindstand:
1. Eric
2. Martin
3. Romy/Tim

A-poule:
De A-poule werd gespeeld in een vijfkamp. Opvallend was dat het vlaggenschip (op Remco na) schitterde in afwezigheid.

In deze vijfkamp was het vooral Theo die een hongerige en gretige indruk maakte. Hij verschalkte Remco, Quinten en Arthur, maar moest, ondanks 2x met 10-8 voor te hebben gestaan, toch Vincent (weer) feliciteren. Vincent bleef ongeslagen en werd 1e. Arthur bleef met lege handen.

Eindstand:
1. Vincent
2. Theo
3. Quinten
4. Remco
5. Arthur

Echter, de grote winnaar van de avond was Marianne, die foutloos presteerde achter de bar! Super!

11986966_875991015822431_3010082729393794289_n

Voor jeugd is helaas geen verslag geschreven, maar toch willen we de resultaten graag met jullie delen:

Poule 2: winnaar Walter Luimes, met Jorick Veraart als runner-up.
Poule 1: winnaar Steven van Haaften, met Arian Blom als runner-up.